Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Прем'єр-міністр заявив про підвищення зарплат медикам

16 вересня 2015

На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів України ухвалить нову тарифну сітку розрядів і окладів службовців, яка дасть можливість додатково підвищити на 19% заробітні плати висококваліфікованим працівникам бюджетної сфери. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду.

«За першим розрядом у нас фактично всі висококваліфіковані працівники, а це і вчителі, і лікарі, і культура, отримають не плюс 13% до діючого рівня заробітної плати, а отримають майже плюс 19%», - розповів він.

За словами прем'єра, мінімальний рівень приросту заробітних плат у бюджетній сфері, а також пенсій становитиме 13%.

Також Яценюк відзначив, що нова тарифна сітка передбачає встановлення в конкретних цифрах підвищення соціальних стандартів.

«Постанова про затвердження нової тарифної сітки почне діяти з моменту ухвалення змін до закону про державний бюджет. Тобто парламент проголосує за державний бюджет – і відразу постанова почне діяти», – зазначив глава Уряду.

Як відомо, Кабінет міністрів України ініціював підвищення з 1 вересня соціальних стандартів, яке стосуватиметься 12,5 млн громадян, і передав до Парламенту відповідні зміни в держ бюджет для подальшого затвердження.

Повідомляється, що мінімальна заробітна плата буде підвищена до 1378 грн, а мінімальна пенсія – до 1074 грн. Крім того, буде підвищено зарплату працівникам бюджетної сфери. При цьому мінімальний рівень підвищення зарплат і пенсій становитиме 13%.

Джерело: УНІАН

Комментарии (3)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика