All-Ukrainian Association «PROTECTED MEDICINE»
Help is Waiting!





Interview
On what issues do you turn to lawyers mostly?
on licensing of medical practice
on preparation for the accreditation of medical institutions
to resolve conflicts with patients
on other issues
Vote  Results

 

 

Премьер-министр заявил о повышении зарплат для медиков

16 September 2015

На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів України ухвалить нову тарифну сітку розрядів і окладів службовців, яка дасть можливість додатково підвищити на 19% заробітні плати висококваліфікованим працівникам бюджетної сфери. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду.

«За першим розрядом у нас фактично всі висококваліфіковані працівники, а це і вчителі, і лікарі, і культура, отримають не плюс 13% до діючого рівня заробітної плати, а отримають майже плюс 19%», - розповів він.

За словами прем'єра, мінімальний рівень приросту заробітних плат у бюджетній сфері, а також пенсій становитиме 13%.

Також Яценюк відзначив, що нова тарифна сітка передбачає встановлення в конкретних цифрах підвищення соціальних стандартів.

«Постанова про затвердження нової тарифної сітки почне діяти з моменту ухвалення змін до закону про державний бюджет. Тобто парламент проголосує за державний бюджет – і відразу постанова почне діяти», – зазначив глава Уряду.

Як відомо, Кабінет міністрів України ініціював підвищення з 1 вересня соціальних стандартів, яке стосуватиметься 12,5 млн громадян, і передав до Парламенту відповідні зміни в держ бюджет для подальшого затвердження.

Повідомляється, що мінімальна заробітна плата буде підвищена до 1378 грн, а мінімальна пенсія – до 1074 грн. Крім того, буде підвищено зарплату працівникам бюджетної сфери. При цьому мінімальний рівень підвищення зарплат і пенсій становитиме 13%.

Джерело: УНІАН

Комментарии (3)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика