All-Ukrainian Association «PROTECTED MEDICINE»
Help is Waiting!





Interview
On what issues do you turn to lawyers mostly?
on licensing of medical practice
on preparation for the accreditation of medical institutions
to resolve conflicts with patients
on other issues
Vote  Results

 

 

В Киеве презентовали проект развития системы здравоохранения столицы

10 March 2015

Як інформує портал Київської міської державної адміністрації (КМДА), під час засідання Колегії Департаменту охорони здоров’я КМДА презентовано перші кроки з модернізації та розвитку системи охорони здоров’я столиці.

Заступник голови КМДА, Михайло Радуцький заявив, що дорадча стратегічна група напрацювала план з модернізації і розвитку системи охорони здоров’я в Києві. Усіх бажаючих закликають долучитися до обговорення та виробити оптимальну та ефективну модель модернізації столичної медицини. Тільки після обговорення та вдосконалення цього документа його буде винесено на обговорення комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я.

Однак план модернізації не передбачає будь-якої приватизації комунальних лікарень, зменшення їх кількості або скорочень медичних працівників, натомість планується:

-          модернізація моделі управління (переформатування клінік у некомерційні комунальні підприємства), що дозволить залучити нові джерела фінансування, посилити автономію міських лікарень та перейти на ефективну форму оплати медичних послуг;

-          модернізація моделі фінансування (створення міського фонду охорони здоров’я), мета якої — зменшити адміністративні витрати, забезпечити прозору звітність щодо витрат на цю сферу та сприяти розвитку страхової медицини;

-          підтримка соціально незахищених киян (цільове фінансування додаткового пакету медикаментів через використання Картки киянина).

За очікуваннями, до кінця поточного року всі лікарні буде реорганізовано в некомерційні комунальні підприємства, оптимізовано систему фінансування медичних закладів, налагоджено систему їх звітності за надані медичні послуги, а також запущено адресну допомогу на препарати соціально незахищеним громадянам через Картку киянина.

Протягом наступних 2 років (2016–2018 рр.) планується зміна системи фінансування за принципом «гроші ходять за пацієнтом», введення обов’язкового медичного страхування, запуск усіх лікарень інтенсивної терапії, їх ремонт та забезпечення сучасним обладнанням, а також створення електронного реєстру пацієнтів.

За матеріалами: kievcity.gov.ua

Комментарии (0)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика