All-Ukrainian Association «PROTECTED MEDICINE»
Help is Waiting!





Interview
On what issues do you turn to lawyers mostly?
on licensing of medical practice
on preparation for the accreditation of medical institutions
to resolve conflicts with patients
on other issues
Vote  Results

 

 

Минздрав Украины выполняет задание Правительства по осуществлению государственных закупок

25 November 2014

З такою заявою під час прес-туру по перевірці київських лікарень на наявність ліків, закуплених за кошти державного бюджету представникам провідних мас-медіа країни, виступив в.о. Міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець.

Як повідомив урядовець, лише протягом останніх півтора місяці МОЗ України вдалося розблокувати проведення державних закупівель ліків та медичних виробів і провести торги на загальну суму понад 1,5 млрд грн. і, таким чином, фактично виконати доручення Уряду по здійсненню державних закупівель у найкоротший термін. "Але пацієнтів мало цікавлять процедури закупівель, більше - їх справжня наявність у лікарнях", - зазначив очільник МОЗ України.

У супроводі Василя Лазоришинця представники ЗМІ відвідали склади уповноваженого підприємства МОЗ України ДП «Політехмед», яке здійснює розвезення до закладів охорони здоров'я закуплених у 2014 році ліків та виробів медичного призначення за загальнодержавними централізованими лікувальними програмами. Цього дня водії підприємства розпочали розвезення в регіони лікарські засоби на загальну суму понад 40 млн грн. Серед них, медикаменти для лікування онкогематологічних хворих дорослого віку на 9 млн 050 тис. грн., для лікування хворих на хронічний мієлоїдний лейкоз – на 18 млн 867 тис. грн., для лікування онкохворих дітей – 7 млн 828 тис. грн. Для Києва та Київської області у цій партії розвезенні передбачено ліків на суму в понад 1 млн. грн.

"МОЗ України розпочало масове постачання ліків в регіони за закупівлями 2014 року. Ми розпочинаємо із найдефіцитніших лікарських засобів, наявність яких нині є критичною - це медикаменти для лікування гемофілії та онкохфорих дітей. Нам вдалося переконати переможців тендерів якнайшвидше поставити саме ці категорії ліків, не чекаючи термінів, передбачених в контрактах. Загалом на сьогодні вже поставлено в регіони ліків та виробів медичного призначення на загальну суму майже в 200 млн гривень - і це тільки початок, зважаючи на те, що в МОЗ України нині триває активна фаза державних закупівель" - констатував Василь Лазоришинець.

За матеріалами: Прес-служба МОЗ України

Комментарии (0)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика