Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Олег Мусій очолив МОЗ України

27 лютого 2014

27 лютого 2014 року Верховна рада України затвердила новий склад Кабінету міністрів України. У новоствореному уряді Міністерство охорони здоров’я очолив лікар, громадський діяч, координатор медичної служби Євромайдану – Олег Мусій. 

Під час представлення апарату відомства Олег Степанович наголосив, що перед Міністерством стоїть багато поточних завдань, які потрібно терміново вирішувати, оскільки ситуація в країні з економікою, та й з охороною здоров'я, залишає бажати кращого. 

За його словами, слід здійснити ряд організаційних заходів, щоб Міністерство ефективно працювало. Головною метою діяльності МОЗ України Олег Мусій назвав збереження і забезпечення здоров'я української нації.
 
Також керівник МОЗ у своєму виступі наголосив, що реформу охорони здоров'я, попри заяви політиків, ніхто зупиняти не буде. Реформа триватиме після того, як буде проведено аналіз щодо методів її впровадження. На думку Олега Мусія, МОЗ України необхідно зайнятись з’ясовуванням того, чим незадоволене населення. Він наголосив, що міністерство буде працювати за запитом людей і реагувати на запит людей, а не на запит чиновництва чи Кабінету Міністрів».
 
У Міністерстві охорони здоров’я України для вищого керівництва і для керівництва середньої ланки буде проведена так звана народна люстрація, процедуру якої зараз розробляє Кабінет Міністрів. «Щодо вищого керівництва, тобто заступників Міністра, то їхні кандидатури розглядатимуться на засіданні коаліційної більшості в парламенті, оскільки саме коаліція висувала кандидатуру на посаду Міністра охорони здоров'я, то й вона пропонуватиме кандидатури заступників», – пояснив урядовець.
 
«Міністр є політичною фігурою і більшою мірою буде займатися політичною складовою діяльності відомства. Виконанням же основної поточної роботи займатимуться заступники, керівник апарату», – заявив Олег Мусій. За його визначенням, нова політика МОЗ України – це прозорість у діяльності відомства, чесність і професійне виконання своїх обов’язків.

Комментарии (0)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика