Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

До 1 вересня МОЗ підготує проекти зі створення єдиного реєстру інсулінозалежних

14 серпня 2015

Міністерство охорони здоров'я України до 1 вересня планує забезпечити готовність проектів нормативно-правових актів, які пов'язані зі створенням в Україні єдиного реєстру інсулінозалежних. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявила перший заступник глави МОЗ Олександра Павленко.

"Всі ці документи у нас готові на 80%. Ми поставили собі внутрішній термін - до 1 вересня забезпечити готовність проектів нормативно-правових актів, які ми запустимо за процедурою узгодження центральними органами виконавчої влади", - зазначила Павленко.

За її словами, також до кінця роки в Україні має бути створений єдиний реєстр інсулінозалежних. "Його прототип уже готовий - практично це техзавдання, яке можна буде дати будь IT-компанії, і вона зможе нам зробити софт", - уточнила перший заступник міністра.

Також заступник міністра Павленко розповіла про плани МОЗ України відійти від регіональних закупівель інсулінів до часткового відшкодування їх вартості пацієнтам через аптеки. За її словами, така практика існує в багатьох країнах.

Як відомо, вже з 2016 року в МОЗі планують запустити програму компенсацій пацієнтам з цукровим діабетом.

За матеріалами: rbc.ua

Комментарии (5)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика