Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Зміни в столичній медицині реалізують після прийняття низки законів МОЗ

05 лютого 2015

Київська міська влада розпочне реформування столичної сфери охорони здоров’я після того, як Верховна Рада ухвалить підготовлені зміни до законодавства. На цьому наголосив заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Радуцький під час прямої лінії в прес-центрі «Комсомольської правди в Україні».

«Міністерство охорони здоров’я підготувало 65 змін до законодавства. Міністр прогнозує, що депутати їх розглянуть до 1 березня. З того моменту, як вони наберуть чинності, ми одразу розпочнемо реальні якісні зміни в медицині Києва», – розповів чиновник.

Михайло Радуцький наголосив на тому, що реформування в столиці відбуватиметься відповідно до тих 12 кроків, які київський міський голова окреслив під час зустрічі з медичним активом міста. «Оскільки ці кроки вимагають не стільки великих капіталовкладень, скільки господарського підходу, впевнений, що більшість з них буде реалізовано за півроку», – повідомив він.

12 кроків змін системи охорони здоров’я, які необхідно реалізувати у Києві:

1. Припинення нелегальних платежів при наданні медичної допомоги та легалізація всіх можливих джерел фінансування медицини Києва для реалізації принципу «гроші йдуть за пацієнтом».

2. Збільшення легальних доходів всіх медичних працівників Києва, які будуть готові працювати професійно, зі всіма верствами населення.

3. Розширення прав медичних колективів, впровадження лікарського самоврядування та страхування лікарської помилки.

4. Впровадження дієвих механізмів професійної відповідальності, юридичного захисту медичних працівників та дієвого громадського контролю за якістю надання медичної послуги населенню на відповідність міжнародним нормам (DRG).

5. Вивчення потреб та очікувань киян щодо медицини та громадського здоров’я, а також визначення закладів охорони здоров’я які на сьогодні є надмірними фінансовими «тягарями» для медичної галузі Києва.

6. Забезпечення рівних прав для лікарень всіх форм власності та лікарів, рівного доступу до медичної послуги і для медикаментозного забезпечення ліками кожного киянина.

7. Концентрація зусиль на трьох напрямах: надання медичної допомоги в існуючих умовах обмежень під час військового конфлікту та недостатнього фінансування, проведення реформ та змін медичної системи і громадського здоров’я Києва через створення Координаційного Комітету реформ та розвитку системи охорони здоров’я та залучення фінансування в медичну галузь через інвестиційні, громадські та інші фінансові джерела, в тому числі – через солідарні та міжнародні.

8. Реорганізація вторинного рівня медичної допомоги через створення лікарень інтенсивного лікування.

9. Впровадження в Києві єдиного медичного простору.

10. Запровадження інформаційної політики, яка дозволить проводити роз’яснювальні та профілактичні кампанії для населення.

11. Створення електронного реєстру пацієнтів та медичних працівників Києва.

12. Вдосконалення системи забезпечення необхідними медикаментами та життєво важливими лікарськими засобами пацієнтів.

За матеріалами: Медична практика

Комментарии (2)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика