Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Світовий банк надасть Україні 300 млн. доларів для реалізації проекту з первинної та вторинної медичної допомоги

01 грудня 2014

Світовий банк (СБ) надасть Україні 300 млн. доларів для відновлення проекту первинної та вторинної медичної допомоги. Як передає РБК-Україна, про це на прес-конференції заявив в.о. міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець.

"У нас сьогодні є унікальна можливість реалізувати спільні проекти у сфері медичної допомоги зі Світовим банком. Нам будуть надані 300 млн дол. від Світового банку для реалізації в Україні проекту з відновлення первинної медичної допомоги, а також вторинного рівня медичний допомоги", - заявив Лазоришинець.

Він також розповів, що кошти СБ в рамках співпраці з Україною будуть також спрямовані на створення ефективних центрів по боротьбі з серцево-судинними захворюваннями. Додатково ці кошти планують спрямувати на відновлення медичної системи в тих регіонах України, де через військових дій вони були зруйновані.

У свою чергу, представник СБ в Україні щодо співпраці з МОЗ зазначив, що цей проект спрямований на підвищення якості медичних послуг в Україні. Адже рівень смертності в Україні залишається все одно високим, в тому числі, від СНІД та ВІЛ. Проект співпраці з МОЗ допрацьовується і буде остаточно завершений найближчим часом.

Варто нагадати, що напередодні керівник програм в секторі людського розвитку представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Паоло Беллі заявляв, що СБ готовий виділити Україні 329 млн дол. на реформу первинної медичної допомоги.

За матеріалами: РБК-Україна

Комментарии (0)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика