Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Уряд ініціює введення медичного страхування

09 грудня 2014

У вівторок, 9 грудня 2014 на засіданні Уряду Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що в Україні буде введено медичне страхування, яке дозволить ефективно витрачати бюджетні кошти, котрі виділяються на систему охорону здоров'я.

"Ми декларуємо те, що в Україні буде введено медичне страхування – повноцінне медичне страхування. У країні немає безкоштовної медицини – це брехня. Кошти, що виділяються на медицину йдуть в повітря і до людей не доходять, вони за все платять самі. Саме тому бюджетні витрати на систему охорони здоров'я повинні отримати ефективне використання шляхом прийняття закону України про медичне страхування", - розповів чиновник.

Також А.Яценюк зазначив, що для оптимізації мережі медичних закладів уряд внесе у Верховну раду зміни в закон про державно-приватне партнерство.

Відомо, що в робочому варіанті коаліційної угоди пропонувалося реорганізувати структуру Міністерства охорони здоров'я відповідно до європейських норм і принципів і позбавити відомство невластивих йому функцій (закупівлі, утримання медичних та освітніх закладів тощо). Додатково, в проекті угоди пропонувалося поетапно впроваджувати обов'язкове державне соціальне медичне страхування та розвиток добровільного страхування, а також зняти заборону на закриття медзакладів, затвердити військову медичну доктрину і заборонити рекламу лікарських засобів..

За матеріалами: interfax

Комментарии (0)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика