Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Основним напрямок реформи національної системи охорони здоров'я стане зміна системи фінансування

03 березня 2015

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі в інтерв'ю діловому виданню «Бізнес» розповів про плани МОЗ України у реформуванні медичної галузі.

«Основним напрямом реформування системи охорони здоров'я в Україні буде зміна системи фінансування», - повідомив Олександр Квіташвілі. На думку міністра, «2015 рік буде перехідним: від фінансування ліжок до фінансування медичних послуг. Для цього будуть внесені відповідні зміни до Бюджетного та Податкового кодексів».

Згідно із задумкою Квіташвілі, планується змінити статус лікарень, зробити їх роботу автономною. «Тобто, крім державних субвенцій лікарні зможуть легалізувати ті доходи, які де-факто існують, наприклад, внески у благодійні фонди», - зазначив міністр. «Третім напрямком реформи буде перегляд і скасування маси дозвільних документів, що дозволить розвантажити систему і стимулювати приватний бізнес вкладати гроші в розвиток медицини», - заявив Квіташвілі.

Також у своєму інтерв'ю міністр розповів про заплановані зміни в системі державних закупівель медичних препаратів, зазначивши, що «є відправною точкою всіх реформ стане прийняття Верховною Радою необхідних законопроектів».

За матеріалами: business.ua

Комментарии (0)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика