Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Міністр охорони здоров'я звинуватив профільний комітет у зриві медреформи

17 вересня 2015

На думку Олександра Квіташвілі, реформа системи охорони здоров'я в Україні заблокована членами комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я.

"Реформа охорони здоров'я зупинена членами профільного комітету. З цим комітетом я не можу спрацюватися", — сказав він, відповідаючи на запитання депутатів у сесійній залі в четвер.

О.Квіташвілі повідомив, коментуючи темпи реформи: "МОЗ підготував свої закони ще в квітні. Але бюрократична система в Україні вибудовано так, що ми змогли представити їх тільки в липні. З тих пір наші законопроекти зависли в комітеті".

Відповідаючи на заяви, що пролунали в залі стосовно необхідністі залучення його до кримінальної відповідальності за державні закупівлі, котоі проводилися Міністерством у 2014 році, міністр заявив про готовність відповідати за дії, що здійснювалися в період його перебування на посаді.

"Я нікуди не їду, я готовий відповідати за все. Але хай тоді відповідають і ті, хто був до мене, у тому числі хай відповідають за відсутність вакцин. Чому з мене запитують по закупівлях і схемам 2014, 2013, 2012 років? Це неправильно", — заявив керівник МОЗ.

У четвер, 17 вересня 2015 року Верховна Рада не змогла звільнити О.Квіташвілі з посади міністра охорони здоров'я.

Як відомо, ще 2 липня О.Квіташвілі написав заяву про відставку, таким чином реагуючи на втрату підтримки "Блоку Петра Порошенка" і сподіваючись підштовхнути прийняття законів про медичну реформу.

За матеріалами: delo.ua

Комментарии (3)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика