Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Стартує проект медичної інформаційної системи для військових

20 серпня 2015

У середу, 19 серпня в Києві в Центральному військово-медичному клінічному центрі відбулася презентація проекту медсистеми для військових "е-Здоров'я". Як заявив керівник проекту Михайло Лопатин, в Україні розпочався процес впровадження проекту медичної інформаційної системи для військовослужбовців.

"Ми стартуємо з Київського госпіталю. Сьогодні ми вже підключили Запорізький госпіталь, ось-ось буде підключена Маріупольська лікарня швидкої допомоги, найближчим часом будуть підключені Артемівська центральна районна лікарня, Харківський госпіталь і я дуже сподіваюся, Дніпропетровська лікарня ім. Мечникова, а також ще кілька медзакладів", - заявив М. Лопатин.

Як зазначив М.Лопатін, система передбачає введення електронних медичних карток усіх військовослужбовців Збройних сил України, дозволить забезпечити швидкий доступ до медичної історії поранених, до актуальної медичної інформації про хворого ще до моменту госпіталізації. Введення медичної інформаційної системи дозволить оптимізувати процес лікування завдяки актуальній інформації про стан і потреб хворого і сприятиме швидкості прийняття рішень щодо логістики поранених.

Згідно з пілотним проектом система забезпечить вихід на всі медичні заклади зони АТО (це близько 15 медзакладів і кілька військових госпіталів). Надалі до системи будуть підключені медичні заклади Академії медичних наук і Міністерства охорони здоров`я.

До березня 2016 року планують підключити і навчити не менше 500 користувачів.

Також М.Лопатін зазначив, що офіс реформ, зусиллями якого за допомогою волонтерів та благодійних організацій дана система була створена, передає її для тестування Міністерству Оборони. Планується, що цілісний програмно-апаратний комплекс надалі буде переданий на баланс МО.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Комментарии (3)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика