Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Уряд визначив механізм надання медичної субвенції

23 січня 2015

23 січня 2015 року відбувся брифінг за результатами засідання Кабінету Міністрів України. На ньому перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра Павленко повідомила, що Урядом прийнята Постанова від 23 січня 2015 року № 11 «Про деякі питання надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам». Ухвалене рішення є результатом ініціативи МОЗ України щодо негайного спрямування державних коштів для фінансування потреб регіональних медичних закладів.

Коментуючи затверджену Урядом Постанову, Олександра Павленко підкреслила, що медична субвенція фактично є елементом нової моделі фінансування і міжбюджетних відносин. Вона зазначила, що медична субвенція спрямовується до місцевих бюджетів із метою фінансування медичних закладів, зокрема, на виплату заробітних плат лікарів, харчування пацієнтів, нагальних потреб в оперативному управлінні медичних закладів.

Перший заступник Міністра наголосила, що на початку цього місяця процес передачі коштів із Державного казначейства України гальмувався у зв’язку із відсутністю подібного механізму. «У Порядку, який сьогодні схвалений, чітко визначаються дії кожного державного органу, який відповідає за процес фінансування, визначається порядок передачі цих коштів до місцевих бюджетів, цільове використання та сфера відповідальності», — підкреслила Олександра Павленко.

Водночас, вона висловила сподівання, що вже з наступного тижня Державне казначейство розпочне здійснювати перші платежі.

Як повідомила, Олександра Павленко, кошти перераховуватимуться щоквартально і спрямовуватимуться до місцевих бюджетів: «Тому ми хотіли би, щоб місцеві органи виконавчої влади дуже швидко реагували і використовували їх вже в регіонах без гальмування».

За підрахунками, розмір медичної субвенції складає 46,5 млрд грн.

За матеріалами: Прес-служба МОЗ України

Комментарии (2)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика