Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

До кінця тижня буде підготовлено оновлений проект Ліцензійних умов

27 серпня 2015

У ході громадського обговорення проекту постанови КМУ «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)» (далі — проект Ліцензійних умов) Державною службою України з лікарських засобів (далі — Держлікслужба України) підготовлено зведену таблицю з пропозиціями, зауваженнями та їх обґрунтуваннями від профільних асоціацій та учасників ринку.

Як відомо, проект Ліцензійних умов винесено на громадське обговорення 13 липня. 20 липня в Держлікслужбі України відбулася презентація I та II розділів проекту Ліцензійних умов.

Протягом серпня в Держлікслужбі України відбулися засідання робочих груп з питань GMP, імпорту лікарських засобів і оптової та роздрібної торгівлі препаратами, під час яких опрацьовувалися відповідні розділи проекту Ліцензійних умов:

ІІІ. Вимоги щодо провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів;

IV. Вимоги до провадження господарської діяльності з оптової торгівлі лікарськими засобами;

V. Вимоги щодо провадження господарської діяльності з виробництва (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки, роздрібна торгівля лікарськими засобами;

VІ. Вимоги щодо провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

Під час обговорення ряд підготовлених громадськими організаціями пропозицій було підтримано учасниками робочих груп, за окремими з них досягнено домовленості про додаткове опрацювання, деякі не знайшли підтримки серед учасників обговорення.

13 серпня проект Ліцензійних умов направлено на погодження в центральні органи виконавчої влади. 18 серпня під час засідання експертної групи з дерегуляції фармацевтичного ринку було прийнято рішення відкликати проект документа для його доопрацювання.

Як виявилося, 25 серпня під час чергового засідання експертної групи з’ясувалося, що проект Ліцензійних умов не відкликано, а Держлікслужбою України не підготовлено нового проекту з урахуванням пропозицій, підтриманих учасниками робочих груп при Держлікслужбі України. За словами Олександра Кропивного, заступника директора Департаменту оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, начальника відділу дистриб’юторської та аптечної практики Держлікслужби України, до 28 серпня буде підготовлено оновлений проект Ліцензійних умов з урахуванням пропозицій від учасників обговорення, який буде направлено на ознайомлення учасникам експертної групи.

Джерело: Щотижневик АПТЕКА

Комментарии (1)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика