Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Парламент скасував перереєстрацію лікарських засобів

23 жовтня 2014

Депутати прийняли в цілому урядовий законопроект №4459а про внесення змін до закону України «Про лікарські засоби» щодо звернення і державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться на митну територію України. За це рішення проголосували 230 народних депутата. Згідно з новою нормою, після перереєстрації лікарського засобу термін його застосування в Україні не обмежується.

Також Верховна Рада дозволила застосовувати препарат в Україні до закінчення його терміну придатності (зазначеного на упаковці), якщо він був випущений у період, коли це лікарський засіб було дозволено в Україні.

Як заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, прийняття цього закону дозволить використовувати вже закуплені 509 тисяч вакцин БЦЖ без їх повторної перереєстрації.

Повідомляється і про те, що відтепер порядок здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться на митну територію України, встановлюється Кабінетом міністрів.

У МОЗі уточнили, що термін придатності вакцини ще не закінчився, вона пройшла контроль якості в Україні і повинна бути використана.

Слід відзначити, що процедура перереєстрації лікарських засобів, яка займала тривалий час, створювала можливість для корупційних схем.

Ще у лютому Держлікслужба ініціювала скасування перереєстрації лікарських засобів, передбачивши можливість видачі безстрокового реєстраційного посвідчення на лікарський засіб, аналогічно торгової ліцензії (marketing authorization) в країнах ЄС.

Відомо, що Україна готова обмежити постачання ліків з Росії.

За матеріалами: the-medical-practice.com

Комментарии (0)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика