Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Міністерство розробило зміни до Порядку ввезення незареєстрованих медичної техніки та виробів медпризначення

29 липня 2014

28 липня профільне Міністерство винесло на громадське обговорення проект змін до Порядку ввезення на територію України незареєстрованих медичної техніки та виробів медичного призначення (далі — Порядок), затвердженого наказом МОЗ України від 30.11.2012 р. № 979.

Головною метою прийняття даного проекту наказу є забезпечення можливості ввезення на територію України та застосування незареєстрованих медичної техніки та виробів медичного призначення для використання в умовах проведення антитерористичної операції, введення воєнного, надзвичайного стану.

Для того, щоб досягнути зазначеної мети пропонується шляхом внесення змін до пп. «в» п. 3 Порядку, а саме: дозволити ввезення на територію України незареєстрованої медичної техніки та виробів медичного призначення у разі проведення антитерористичної операції, введення воєнного, надзвичайного стану.

Згідно із новою редакцією пропонується викласти главу 3 додатка 2 до Порядку «Перелік документів, які додаються до заяви щодо можливості ввезення на територію України незареєстрованих медичної техніки та виробів медичного призначення», передбачивши, що для ввезення на територію України незареєстрованої медичної техніки та виробів медичного призначення у разі проведення антитерористичної операції, введення воєнного, надзвичайного стану, необхідно подати такі документи:

  • заява;
  • документ, який підтверджує надходження медичної техніки та виробів медичного призначення для запобігання наслідкам проведення антитерористичної операції, введення воєнного, надзвичайного стану;
  • копії супровідних документів (інвойс, накладна тощо);
  • клопотання органів виконавчої влади, місцевого самоврядування про ввезення медичної техніки та виробів медичного призначення для запобігання наслідкам проведення антитерористичної операції, введення воєнного, надзвичайного стану (за наявності);
  • рішення, прийняте відповідно до законодавства у разі проведення антитерористичної операції, введення воєнного, надзвичайного стану;
  • копії документів, що підтверджують якість і безпеку медичної техніки та виробів медичного призначення, виданих відповідно до законодавства (додатково: для медичної техніки та виробів медичного призначення, що є стерильними, — документ щодо відповідності вимогам санітарного законодавства України).
За матеріалами: Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Комментарии (0)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика