Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Працівники МОЗ перевірять в регіонах запаси ліків і вакцин

17 серпня 2015

За повідомленням прес-служби МОЗ, представники Міністерства охорони здоров'я України виїдуть у регіони для моніторингу ситуації з ліками.

Як наголошується в повідомленні, робочі групи, очолювані Міністром охорони здоров'я Олександром Квіташвілі та його заступником Віктором Шафранським, мають на меті перевірити реальну ситуацію із залишками вакцин та лікарських засобів у медичних закладах для подальшого ефективного перерозподілу життєво необхідних ліків на період здійснення державних закупівель у 2015 році.

Замміністра Шафранський повідомив, що проблема з ліками дуже серйозна, адже протягом кількох попередніх років не закуповувалися в повному обсязі необхідні обсяги імунобіологічних препаратів, сироваток та вакцин.

«Сьогодні МОЗ працює над вирішенням цієї складної проблеми», - підкреслив чиновник, зазначивши, що Міністерством максимально спрощена реєстрація препаратів, і тепер компанії-виробники повинні прискорити оформлення документів на реєстрацію ліків.

«МОЗ контролює кількість імунобіологічних препаратів, які розподілені між регіонами нашої країни, - сказав Шафранський. – Плануємо саме на місцях в лікарнях, поліклініках ознайомитися зі станом справ, подивитися, яким чином ті препарати, які були розподілені в області, зберігаються, використовуються, чи належним чином перерозподіляються залишки».

Як розповів заступник міністра, в деяких медичних закладах є надлишки, тоді як у великих містах, де велика скупченість населення, спостерігається відсутність препаратів. Тому головне завдання – правильно перерозподілити ліки до тих пір, поки будуть проведені нові закупівлі.

Також чиновник зазначив, що на сьогодні органи місцевої влади можуть і повинні приймати рішення про закупівлю лікарських засобів за рахунок місцевих бюджетів.

«Ми плануємо, перебуваючи у робочих поїздках, акцентувати увагу місцевої влади на те, що вони повинні приєднатися до вирішення даної проблеми», - додав Шафранський.

За матеріалами: УНІАН

Комментарии (2)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика