Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

У МОЗ України почалася повна реорганізація

03 квітня 2015

3 квітня 2015 року в Українському кризовому медіа-центрі відбувся брифінг Олександра Квіташвілі, міністра охорони здоров'я України, «Кадрові зміни в МОЗ України: наступний крок у реформуванні системи охорони здоров'я».

Міністр повідомив, що 2 квітня було розпочато повну реорганізацію профільного міністерства, діяльність якого повинна бути відкритою, прозорою і сфокусованою на потреби людей — це головні цінності. Для їх реалізації потрібна нова команда, націлена на майбутнє, і для цього розпочато реорганізацію. «Я 4 місяці пропрацював зі старою командою. Коли я прийшов на цю посаду, то всім сказав, що буду спостерігати за їх роботою протягом декількох місяців. Ті, хто зможе працювати за новими правилами і продемонструє це за час 2 місяців реорганізації, залишаться на своїх посадах», — зауважив О. Квіташвілі.

Вже подали заяви на звільнення за власним бажанням 4 чиновника, серед яких Альона Терещенко, заступник міністра — керівник апарату. Відбувся поділ функціональних обов'язків серед заступників міністра: Олександра Павленко курирує юридичний супровід діяльності, питання роботи з персоналом, а також взаємодії з державними органами та громадськістю; Ігор Перегінець — проблеми фінансово-економічного забезпечення (державні програми, державні закупівлі), співробітництва з міжнародними організаціями, а також роботу департаменту організації медичної допомоги.

Також триває робота над реструктуризацією всіх департаментів міністерства: переглядаються функціональні обов'язки і якість роботи керівників. Зокрема, очікуються серйозні кадрові зміни в управлінні фармацевтичною діяльністю і якістю фармацевтичної продукції, у фінансово-економічному департаменті, департаменті медичної допомоги.

Керівники департаментів будуть очікувати завершення реорганізації, в цей період виконувати свої обов'язки вони не будуть. На сьогодні в міністерстві працює близько 260 осіб, і проблем через відсторонення деяких чиновників не виникне. У департаментах та відділах зараз багато молодих амбіційних фахівців, для яких з'явилася можливість проявити себе.

Міністр пообіцяв, що процес залучення нової команди буде відкритим, МОЗ проведе співбесіди з претендентами на посади. Можливо, будуть залучені іноземні фахівці, оскільки міністерство потребує допомоги. Тому двері відкриті для кожного, хто може приїхати і посприяти в проведенні реформ.

О. Квіташвілі поінформував присутніх, що вже на початку наступного тижня у Парламенті буде зареєстрований пакет законопроектів, що включає внесення змін до багатьох законодавчих актів. Без прийняття цих актів реформа не зможе здійснитися, тому міністр пообіцяв, що буде особисто лобіювати цей пакет законопроектів перед народними депутатами, щоб прийняти їх уже в середині квітня.

За матеріалами: Прес-служба Міністерства охорони здоров'я України

Комментарии (0)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика