Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Підвищувати кваліфікацію відтепер керівники закладів охорони здоров’я зможуть дистанційно

24 березня 2014

В Україні завершився освітній проект очно-заочної форми навчання за спеціальністю «Організація і управління охороною здоров'я» з елементами дистанційного навчання в режимі онлайн. 

Навчання проводилось двома етапами: заочний в режимі онлайн та очний - протягом тижня на базі НМАПО імені П. Л. Шупика. По завершенню навчання слухачі отримали посвідчення про закінчення циклу тематичного удосконалення з відміткою «20 балів».

«Сучасні методи підготовки кадрів для практичної охорони здоров'я повинні бути універсальними, доступними і зручними для фахівців. Дистанційне навчання в режимі онлайн набуває все більшого поширення в післядипломній медичній освіті та є зручною формою для отримання знань лікарями багатьох спеціальностей, - зазначив ректор НМАПО імені П. Л. Шупика Юрій Вороненко. - Розвиток даного виду навчання сьогодні є пріоритетом в роботі колективу і кафедри управління охороною здоров'я і академії в цілому».

Як розповів куратор дистанційного навчання професор Євген Латишев, цей навчальний проект започаткував нові можливості для післядипломної підготовки медичних керівників. Сьогодні в навчальному портфелі кафедри управління охороною здоров'я шість таких циклів, два з яких вже реально працюють - це «Менеджмент в охороні здоров'я» та «Управління якістю медичної допомоги». На часі впровадження навчання і на передатестаційних циклах за такою формою роботи.

Слухачі навчання також з радістю ділились своїми враженнями. Наразі, Олег Гаврилюк із Хмельниччини зазначив: «Я побачив інформацію про цей проект на сайті МОЗ України і не розмірковуючи до нього приєднався, тому що це дуже зручна форма навчання. Мені важко відірватися від роботи на довготривалий час, однак потреба у знаннях надзвичайно актуальна. Я є головним лікарем центру ПМСД і мені бракує сучасних знань для ефективного управління закладом. На цьому циклі я знайшов відповіді на запитання за короткий проміжок часу, які у мене були до навчання. Пропоную організувати навчання для керівників центрів ПМСД всієї України, які, на мою думку, із радістю долучаться до такого навчального проекту».

За матеріалами: Прес-служба МОЗ України

Комментарии (1)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика