Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Ліки в Україні можуть знову подорожчати

04 вересня 2015

У Міністерстві фінансів пропонують позбавити фармацевтичні компанії пільг з оплати ПДВ терміном на один рік, відповідна норма міститься в проекті Податкового кодексу, представленого 3 вересня на Національній раді реформ.

На сьогоднішній день фармацевтичні компанії платять ПДВ у розмірі 7% на ввезення на митну територію України лікарських засобів. Якщо новий проект Податкового кодексу буде затверджений, то фармкомпаніям доведеться платити ПДВ на загальний підставах в розмірі 20%.

Як відзначають у Мінфіні, додатково залучені 9,8 млрд грн будуть спрямовані в Спеціальний фонд бюджету і підуть на проведення реформи системи охорони здоров'я.

Нагадаємо, 27 березня 2014 року Верховна Рада України прийняла закон про запобігання фінансової катастрофи і створення передумов для економічного зростання в Україні, яким передбачається встановлення 7% ставки ПДВ на лікарські засоби. До цього імпорт лікарських засобів не обкладався ПДВ.

Тоді експерти вказували, що введення ПДВ у розмірі 7% призведе до зростання цін на ліки на 21%. "Якщо ПДВ на митниці складе 20%, то отримуємо ризик зростання цін на 70-80%", — зазначали вони тоді.

Як відомо, 10 квітня 2015 року Верховна Рада звільнила від оподаткування ПДВ та імпортного збору операції з ввезення та першої поставки на митну територію України лікарських засобів, які закуповуються через міжнародні організації в рамках державних програм.

За матеріалами: delo.ua

Комментарии (3)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика